Vrijdag 13 december
09.00 uur Taizéviering.

Zaterdag 14 december
19.00 uur H. Mis m.m.v. Solistenkoor van de Philharmonie uit St. Petersburg.
Intenties:

Maandag 16 december

Zaterdag 21 december
19.00 uur H. Mis m.m.v. Michaëlskoor.

Dinsdag 24 december
16.45 uur Herdertjestocht m.m.v. Harmonie St. Michaël en Gezinskoor.
19.00 uur H. Mis gezinsmis m.m.v. Gezinskoor
21.30 uur H. Mis nachtmis m.m.v. Michaëlskoor

Woensdag 25 december
10.00 uur H. Mis.

Zaterdag 28 december
19.00 uur H. Mis. m.m.v. Gezinskoor.

Maandag 30 december

Zaterdag 04 januari
19.00 uur H. Mis m.m.v. Michaëlskoor
Nieuwjaarstreffen koffie/thee

Maandag 06 januari

Zaterdag 11 januari
19.00 uur H. Mis. m.m.v. Michaëlskoor.

Maandag 13 januari

Zaterdag 18 januari
19.00 uur H. Mis m.m.v. Michaëlskoor

Maandag 20 januari

Zaterdag 25 januari
19.00 uur H. Mis m.m.v. Gezinskoor.

Maandag 27 januari

Herdertjestocht

GEZINSKOOR

13 december Taizéviering verplaatst naar Heugem Het Gezinskoor verzorgt op vrijdag 13 december een Taizéviering voor onze parochies. We zingen en bidden samen met hulp van de meditatieve liederen uit Taizé.
In tegenstelling tot eerdere berichten zal deze viering plaatsvinden in Heugem. De kerk van Amby is namelijk niet beschikbaar omdat men daar hard werkt aan het opbouwen van de kerststal.
Vandaar van harte welkom op vrijdag 13 december om 19.00 u in de H. Michaëlskerk in Heugem. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee.

Kerstavond 24 december 16.45 uur Zoals ieder jaar is er ook nu weer, speciaal voor alle kinderen van Heugem en Randwyck, een kerst-/lampionnentocht op Kerstavond.
Wij verwachten dan weer veel kinderen die verkleed gaan als Engel, Herder of Koning met een lampion of ander soort verlichting.

We verzamelen ons om 16.45 uur bij La Valence, waar de Engel en de verlichte Ster staan te wachten op de Senator die de Koningen zal aankondigen. Wanneer de Koningen en de kameel ”ABDUL”zijn aangekomen volgen zij de Engel en de Ster op zoek naar het geboren Kind in een “stal”.
Abdul

Onderweg komen we herders met hun schapen tegen en zal op verschillende plaatsen kerstmuziek te horen zijn. Via Kornoeljeweerd, Kaptitellaan, Warde- hofplein, waar de herders met hun vuur staan, H. Kerkstraat, en zo verder naar de kerk.

Hier volgt een kort samenzijn rondom Jozef, Maria en het Kerstkind. Alle kinderen mogen een kaarsje in de speciale kerstboom plaatsen waarna een korte Kerstgedachte wordt uitgesproken.
De collecte is bestemd voor het in stand houden van deze mooie traditionele “herdertjestocht

WERKGROEP “KERSTMIS VOOR DE ALLERKLEINSTEN”

Zaterdag 14 december 19.00 uur
H. Michaëlkerk te Heugem-Randwyck
Philharmonie van St. Petersburg koor van Solisten

Het kerkbestuur van de parochie van de H. Michaël is er wederom in geslaagd dit wereldberoemde koor naar Heugem te halen. Dit ensemble, bestaande uit zes dames en zes heren, wil de heropleving van de Russische sacrale muziek en de volksmuziek ondersteunen. Na zeventig jaar communisme mocht de geweldige rijkdom van geestelijke Russische muziek weer ten gehore worden gebracht. Door het geven van concerten in het buitenland, werkt het koor bewust mee aan de ver­spreiding van deze muziek.

Het ensemble kreeg al snel een grote bekendheid bij het publiek en gaf vele concerten, niet alleen in de beste theaters van Rusland maar ook in Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Spanje, Italië, Nederland, België, Polen, Frankrijk, Ierland en Japan. In 2001 werd dit zeer bijzondere koor door het Europees Parlement in Brussel benoemd tot "Ambassadeur van de Europese Cultuur".

Het koor heeft een unieke uitstraling en de twaalf zangers en zangeressen zijn alle zeer talentvolle zelfstandige solisten, die op vele plaatsen in de wereld gevraagd worden. Het is Olga Stupneva gelukt deze individuele talenten samen te voegen tot een uniek koor waarvan uitdrukkingskracht, zuiverheid en schoonheid van de stemmen en de virtuoze stemtechniek de toehoorders doen verbijsteren.

De dirigente Olga Stupneva werd op amper 20 jarige leeftijd benoemd tot dirigent van het koor van de beroemde Alexander Newski Kathedraal te St. Petersburg. In 1992 werd ze benoemd als professor aan de muziek-faculteit van de universiteit van St. Petersburg. Tevens werd door haar in dat jaar het koor van "Solisten van de Philharmonie" gesticht.

In 2009 is Olga Stupneva benoemd tot artistiek leider van de Philharmonie van St. Petersburg Daar waar zij eerst verantwoordelijk was voor de kreatieve en organisatorise aangelegenheden heeft zij inmiddels de totale verantwoording over de meer dan 400 muzikale kunstenaars van de Philharmonie van St. Petersburg.

Met haar koor vertengenwoordigt zij de Stad St. Petersburg op alle internationale "St. Petersburg Kultuurdagen" over heel de wereld. In Rusland ontving zij o.a. de hoge onderscheiding "Hervorragende Künstlerin" en kreeg zij de fel begeerde "Katharina Orde" vanwege haar bijzondere verdienste voor de Russische muziek. Sinds 1997 verzorgt de Stichting People to People bijna ieder jaar met veel succes een concertreis met dit koor in de maand december door de Benelux.
Na de zegen zal dit wereldberoemde koor nog een aantal Russische kerst- en volksliederen zingen.
Ter bestrijding van de kosten wordt er na afloop een deurcollecte gehouden. Tevens is de nieuwe cd te koop.

Post en bezoekadres “KERKLOKET”

Op 18 december (week 51) zal de laatste Baorebinder verschijn in 2019. Dientengevolge zal het Kerkloket 19 december gesloten zijn.
Tweede kerstdag 26 december zijn wij ook niet aanwezig !
Onverminderd zijn wij 24/7 bereikbaar op info@parochieheugem.nl

Het Kerkloket is te vinden aan de achterkant van de kerk.
De ingang is aan de Heugemer Pastoorsstraat. Hier ziet u het naambordje “KERKLOKET”.

H. Pastoorsstraat 15 6229 AG (achteringang kerk)
Tel: 043 – 3613177
Voor vragen en/of informatie kunt u 24/7 terecht via E:mail: info@parochieheugem.nl
DIT LAATSTE HEEFT STEEDS MEER EN MEER ONZE VOORKEUR!
Reacties binnen 24 uur!