PAROCHIAAL SCHRIJVEN

“Over Pasen kun je niet preken” schrijft onze bisschop monseigneur Harrie Smeets (die ernstig ziek is: wij blijven voor hem bidden!) in zijn boek: “Getuigen van de Verrijzenis”. 

Maar het is misschien moeilijk om over Pasen te spreken.  Het is misschien zelfs moeilijk om daarin te geloven. Wat betekent het vandaag voor mij? Zelfs de leerlingen, de apostelen van Jezus konden  daarin niet geloven! Maar de ontmoeting met Christus, die verrezen uit de doden is, heeft het leven van de apostelen hellemaal veranderd!  

Vanaf 17 april zijn wij als christenen begonnen om Pasen en Paastijd te vieren, 50 dagen lang! De vreugde van de overwinning van Christus op de dood en het kwaad, willen wij aan alle mensen van onze parochie brengen! Jezus Christus is verrezen en Hij houdt van ons! Mogen ook wij in deze Paastijd Christus ontmoeten, omdat Hij met ons is om ons lijden te dragen om ons te vertroosten, om aan ons Zijn kracht te schenken om ook anderen te kunnen dragen en verdragen. Hij wil aan ons zijn eeuwig leven te schenken, het leven sterker dan de dood!

 Laten wij ook in deze tijd voor de mensen, die vandaag alleen de dood ervaren: op een fysieke of geestelijke manier.  Wij bidden ook in het bijzonder voor Oekraïne, dat de vrede van de verrezene Christus ook daar mag heersen. 

Kap. Pawel Zelazny