Vastenactie

Beste medeparochianen,

We hebben veel aan ons hoofd. Er zijn veel dingen waaraan we gewend zijn, die door de Corona pandemie niet doorgaan. Dat brengt verdriet en zorg met zich mee. Misschien is het dan een lichtpuntje als we goed voor anderen kunnen zijn.

We kunnen dat door mee te doen aan de Vastenactie 2021.

Het thema is: Werken aan je toekomst/Een beter leven dankzij goed onderwijs

De campagne waar wij als parochie in de komende veertigdagentijd (dus van 17 februari tot en met 4 april) aan mee willen doen, staat in het teken van (beroeps)onderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Er was echter één project in die campagne dat ons als voorbereidingsgroep direct aangreep. Het project voor de straatkinderen in Bangalore in India. We lazen over Vikas Mithun een jongen van 10 afkomstig uit Delhi.

Vikas had het moeilijk thuis: zijn moeder is zijn gewelddadige vader ontvlucht. Zij kon het jongste kind meenemen, maar moest Vikas en zijn jongere zusje achterlaten bij hun vader. Vikas ontvluchtte het fysieke geweld van zijn vader en belandde op straat. Hij wordt een van de naar schatting 50.000 straatkinderen in Delhi. Op een dag neemt Vikas een drastisch besluit en hij begint aan een treinreis van meer dan 2000 kilometer naar Bangalore op zoek naar een beter leven.

In de volgende stukjes zullen we Vikas volgen in zijn poging om zijn leven een andere wending te geven. Wij hopen dat dit verhaal, dat er maar één is van de duizenden verhalen die over de straatkinderen van Bangalore verteld kan worden, ons op het spoor zal zetten van hulp bieden. Hulp om door middel van onderwijs een kans te maken om aan een leven van geweld en armoede te ontsnappen.

In de mis van Aswoensdag zullen we aangeven op welke manieren jullie een bijdrage kunnen geven, om Vikas te helpen.

Namens de Vastenactiegroep, Reinier Kreutzkamp