Veertigdagentijd

Na een prachtige tijd van carnaval komt een tijd, die de veertigdagentijd wordt genoemd. Het is een tijd van voorbereiding op het belangrijkste feest van alle christenen! Pasen! We zullen in april vieren dat Christus uit de dood is opgestaan, dat Hij is verrezen. 

Daarom begint vanaf Aswoensdag de veertigdagentijd  (of vastentijd) om ons goed op de komst van De verrezen Christus voor te bereiden. 

Wat kunnen wij doen? Daarover zult u in de komende tijd in onze parochie nog zeker veel horen. Men kan natuurlijk meer tijd aan gebed besteden. Velen van ons zijn gewend om een kaarsje aan te steken. Men kan ook thuis met de kinderen een kort gebedje bidden. Er zijn veel gebeden maar het mooiste is, dat direct uit ons hart komt. Probeer maar met God te praten zoals u dat met uw man, vrouw of kinderen doet. God kent u en Hij weet wat u nodig hebt. 

Het is ook een tijd om iets voor een goed doel te kunnen doen. Onze parochie organiseert een vastenactie, waardoor vele mensen door onze inzet geholpen kunnen worden. 

De veertigdagentijd is ook een kans om de liefde van God te kunnen ervaren. Deze liefde en blijdschap kan men in de eucharistie beleven, maar ook door het sacrament van verzoening, waar men volledig zichzelf kan zijn en kan ervaren dat er een God is, die als een goede Vader,  u alles vergeeft en altijd van u houdt.

Paweł Żelazny