Vastenactie II

De actie waar wij ons deze vasten op willen richten is de actie voor “straatkinderen in de Indiase stad Bangalore”. Kinderen zoals de 10 jarige Vikas Mithun.

Vikas is op weg naar Bangalore om een betere toekomst te hebben. Hij reist per trein 2100 km. Omdat de treinen overvol zijn, wordt er niet of nauwelijks gecontroleerd en is het dus een fluitje van een cent voor kinderen om onopgemerkt grote afstanden af te leggen. En mocht er onverhoopt toch controle zijn, dan glippen ze door het raam en klimmen op het dak van de rijdende trein. En dat gaat natuurlijk niet altijd goed… 

Bangalore is de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka. De stad telt acht en een half miljoen inwoners en is de op twee na grootste stad in India. Bangalore lijkt in niets op de rest van de staat en is op allerlei vlakken het meest westerse stedelijke centrum van India. Door de opmars van de informatietechnologie met name is de stad een hypermoderne, snelle zakenstad geworden. Iedere dag komen honderden kinderen zoals Vikas aan op het station in Bangalore, gelokt door dromen van een beter leven in deze mondaine metropool. Maar hoe doe je dat…..? De werkelijkheid van deze “Droomstad”  is allesbehalve sprookjesachtig: naast de chique, afgesloten wijken zijn er reusachtige sloppenwijken, waar armoede, geweld en drugs regeren. Plekken waar overleven alles behalve gemakkelijk is.

Om kinderen als Vikas te laten overleven vragen wij u om een bijdrage.

Vanaf zaterdag 20 februari liggen achter in de kerk de bekende vastenactiezakjes.

Wees zo goed en geef een bijdrage. U kan het zakje in de brievenbus stoppen bij een lid van het Vastenactie comité Heugem-Randwyck.

Monique Voncken, Tijmweerd 10               

Huub Sour, de Beente 62C

Reinier Kreutzkamp, Oosterweg 47

Lees verder